TRIJUMFOM STAROG – NOVOG ŠAMPIONA OKONČANO BPŠ PRVENSTVO ZA MUŠKARCE

Vojvodina prva ponovo

Iz novinarskog ugla - Siniša Stojmenovìć

Najbolji srpski odbojkaški kolektiv, osvojio je novu titulu. U Novom Sadu se slavio 19. trofej namenjen šampionu zemlje odbojke. Iako su propustili da osvoje Kup, odbojkaši Vojvodine su stigli do naslova prvaka, potpuno zasluženo, učinivši tako još jednu sezonu uspešnom, izborivši učešće u Ligi šampiona i naredne godine.

OK Vojvodina

Vojvodina je osvojila 19. šampionsku titulu

Pošto su Subotičani napravili ogromno iznenađenje plasmanom u finale, bio je to znak za „lale“ da sa jedne strane vrlo oprezno uđu u mečeve za titulu, da im se ne desli sudbina Radničkog i Crvene zvezde, a sa druge strane, sa njima su imali i više nego povoljne ishode tokom sezone, pa su znali kako da krunišu dominaciju. Rasterećeni Spartak sa Ivicim Jevtićem pored klupe, koji je „ortačkim pristupom“ od tima napravio skoro pa „bratstvo“, nije želeo da stane na putu do ostvarenja snova. Znali su kvalitete branioca titule, ali hteli su da ostanu do kraja u „svom svetu“, i ma koliko to trajalo, da nemaju za čim da žale. Prvi meč u Subotici bio je prilika da Novosađani naprave prvi korak ka odbrani trona. Izjednačeno je bilo tokom sva tri seta, ali nekako se stekao utisak da gosti imaju rezervi, ali pre svega iskustva koje je bilo preko potrebno da se razlika od dva do tri poena, uvek održi i da se svaki deo meča reši na skoro isti inačin. Treći je bio maratonski, trajao je čak 68 poena.

Novosađani su se kući vratili sa ostvarenim ciljem, a Subotičani par dana kasnije u SPENS došli jasno motivisani da ono malo što im je nedostajalo, sada pokušaju da nadoknade. I malo je nedostajalo, jer su bili vrlo blizu izjednačenja. vodili su 2:1, a četvrti set je Vojvodina spasla posle 30:28. Taj – brek je potom samo ponovio ono što se tiče iskustva Vojvodine, koja je uprkos 17 blokova „golubova“ uspela da selavi. Meč je sa 35 poena obeležio Murad Kan, ali se ispostavilo da je novosadski dvojac Baranek – Parapunov sa 43 (23+20) bio produktivniji.

Ne bi, po pokazanom tokom cele sezone, bilo pravedno da Spartak finalnu seriju okonča bez pobede. Malo su se protivnici opustili i prišli trećem duelu u dvorani Dudova šuma sa „lako ćemo“, a malo više je ekipa iz Suboticemaksimalno zbila svoje redove i zaigrala kao na treningu. Izuzetan napadaški učinak (preko 60 odsto) na koji „lale“ nisu imale odgovor, bio je samo jedan od elemenata kojima su nadigrali protivnika, što im je donelo ubedljivu pobedu. „Golubovi“ su ostali u životu, i ne samo to, nego su opasno zapretili pred četvrto odmeravanje snaga.

Poslednji meč sezone u SPENS – u, bio je nekako u najavi, promocija novog (starog) prvaka Srbije. Naravno, niko sa sigurnošću nije ništa mogao da tvrdi, ali znalo se koliko tim Slobodana Boškana može, da trener Vojvodine ima kvalitetniji tim, „dužu klupu“, da su tribine bile u crveno – belom, da je sve bilo nadohvat ruke... Izgledalo je kao da je Boškan jedan trening sa loptom, zamenio jednim sastankom više, gde je uputio svojim igračima poslednje upute, ali one prave, koji vode ka tronu. Vojvodina je bila ta koja je sada čak šest od deset lopti pretvarala u poene napadom, koja je u tri seata 13 puta blokirala, koja je primala servis adekvatno datom momentu i koja je od prvog do poslednjeg poena igrala sa istih sedam igrača. A to znači da tim koji pobeđuje nema razloga menjati, odnosno da je Vojvodina postala ponovo šampion Srbije. Slavlje više nego zasluženo, ovacije prvaku, ali i aplauzi Subotičanima. Tako je spuštena zavesa na još jedno uspešno Prvenstvo Srbije za odbojkaše, sa peti put zaredom – istim ishodom.

Spartak – Vojvodina 0:3 (detaljnije)

Vojvodina – Spartak 3:2 (detaljnije)

Spartak – Vojvodina 3:0 (detaljnije)

Vojvodina – Spartak 3:0 (detaljnije)