Prvo kolo Banka Poštanske štedionice Super lige

Golubice načele Vizuru

Posle velikog uspeha naše najbolje ženske selekcije, mnogi su jedva čekali da krene i Superliga Srbije. Pojedini timovi sa dosta izmena, realno gledajući kvalitet će i ove godine biti slabiji u odnosu na prošlu, ali će to biti šansa za neke nove, mlade da se nametnu.
Već na startu u ženskoj elitnoj diviziji, u prvom meču, umalo se nije desilo prvorazredno iznenađenje, jer je veliki favorit i višestruki šampion Vizura, spasavala živu glavu u Subotici. Na kraju je uspela da se izvuče, zahvaljujući kao i mnogo puta do sada Slađani Erić, ali je ipak ostala „kratka“ za deo plena, odnosno bod koji je zasluženo pripao mladim odbojkašicama Spartaka. Malo je nedostajalo da još jedan favorit, sa mnogo pojačanja koja su stigla u Lajkovac tokom leta, takođe ostavi deo plena protiv Partizana, međutim, to se nije desilo iz dva razloga. Prvi jer se iskustvo ne stiče preko noći, a njega crno – bele nemaju (s obzirom na način na koji su ušle u elitu), a drugi jer iskustvo Svetlane Ilić omogućilo joj je da vrlo brzo otkrije slabu tačku u svom timu, a onda pravovremenom izmenom „lokomotivu“ usmeri na pravi kolosek. Od favorita je sjajno starovala Crvena zvezda, a njihov duel je bio inetersantan samo prilikom biranja strana, jer su kapiteni na različitim stranama bile sestre Lukić, a sve drugo proteklo je u znaku tima iz Beograda. TENT je predstavio novi tim koji već igra dobro, a to su na svojoj koži osetile Klečanke, a Milorad Kijac će sigurno vremenom sklopiti kockice. Odlično je startovao osvajač dva trofeja u prošloj godini, Jedistvo, koje je ostalo bez većeg dela startne postave, ali koje je „zbilo redove“, pa je meč sa Dinamom trajao izuzetno kratko, može se reći i prema očekivanju, shodno problemima koje sa mnogo novih igrača i tek nekoliko dana trenerom Nikolom Jerkovićem, ima tim iz Pančeva.

Silan start Nišlija

Kod muškaraca, nekoliko,slobodno se može reći, interesantnih rezultata. Najpre onaj u Nišu, gde je domaći sastav, pojačan u odnosu na lane, relativno lako izašao na kraj sa Crvenom zvezdom. Znao je Dragan Kobiljski i pre ovog susreta da će ove sezone imati veliki posao, ali tim sa mnogo mladih igrača treba tek da se uigra. Sa druge strane, uigrani od prošle setone, tandem mladih novajlija, Kovač – Batak, i te kako je prodrmao Nišlije, pa sada sve to izgleda daleko bolje. Ni rezultat iz Novog Pazara, gde je Ribnica uzela bod favoritu, nije iznenađenje onima koji su bili na utakmici. A ostalima statistika „kaže“ da posle „prolaznog vremena“ na kraju trećg seta, domaćin mora ipak da bude više nego zadovoljan. Pet setova igrano je i u Kragujevcu, a Radnički, koji nekako sastavlja kraj s’ krajem, na kraju je slavio nad Jedinstvom, koje ima iskusan sastav i verovatno im za „radnu temperaturu“ treba malo više vremena. Aktuelni šampion iz Novog Sada se nije mučio, jer je Nedžad Osmankač izgleda dobro pripremio svoj tim, što je na svojoj koži osetio subotički Spartak, a njihov imenjak iz Ljiga je bio u podređenom položaju na mešu sa Mladim radnikom, koji je već na startu istakao kandidaturu za visok plasman. Timovi se tek zagrevaju, ali sve nagoveštava da će biti, ako ništa drugo, ono bar zanimljivo i čini se neizvesno.