Četvrto kolo Banka Poštanske štedionice Super lige

 

Pazovčanke uzimaju meru

Nije bilo slučajno što je Jedinstvo pobedlilo aktuelnog šampiona Vizuru. Dokaz za to stigao je u vidu još jednog trijumfa, ovog puta nad favorizovanim Železničarom i to u Lajkovcu. Izgleda da je Jovo Caković „naštimovao orkestar“ kome je izgleda trebalo malo vremena da se uhoda. Izgleda da je u ovom slučaju tim koji je „ostao“ u odnosu na prošlogodišnji, nadigrao onaj koji je letos „došao“ u Lajkovac (detaljnije). Najveći favoriti za najviši plasman nisu imali većih problema, pa je tako Vizura u Rumi pobedila Dinamo sa „pola gasa“ iskalivši tako sav bez posle prošlonedeljnog neuspeha (detaljnije). Tim iz Pančeva nije bio konkurentan, mada je imao periode svetlih trenutaka, ali time Nikola Jerković može da bude zadovoljan možda samo u budućnosti, kada dođu utakmice u kojima imaju bar nekakvu šansu. U ovom duelu su jednostavno bile daleko i od pokušaja iznenađenja. Kroz banatsku ravnicu je protutnjala i Crvena zvezda  (detaljnije). Tim Mirjane Musulin, na čelu sa zlatnom reprezentativkom Bojanom Milenković nisu se mnogo mučile, a razlog tome je i vrlo dobar odnos prema igri, koncentracija i izvršavanje dogovora, pa jedine i posle ovog kola imaju stoprocentan učinak. Novog člana elite, Partizan, kao da je pobeda nad Spartakom u Kupu Srbije, malo uljuljkala, pa je usledilo otrežnjenje u vidu ligaškog poraza  (detaljnije). Očigledno je da Ivan Steljić mora i na tom elementu malo da poradi sa svojim mladim timom. Sa druge strane, Subotičankama je ovako nešto bilo potrebno da „uzlete“, jer mlad tim kakav je Spartak mora da ima ovakve pobede keko bi postigao rezultate koji se od njih očekuju. Kada je u pitanju TENT, on nije napravio grešku kao crno – bele, već su ono započeto u Kup utakmici protiv Srema, reprizirali u prvenstvenoj  (detaljnije). Na taj način su još jednom pokazale i to da će im i ove godine, kao u prethodnih par, domaći teren biti i te kako jako uporište.

 

Jovo Caković: Sve smo se mi pitali

Jedinstvo iz Stare Pazove je hit dosadašnjeg dela prvenstva. Kada se mnoge stvari uzmu u obzir, pre svega broj igračica koje su otišle, potom mldost sadašnjeg sastava, koji se još uigrava, onda su pobede nad Vizurom u prošlom, kao i u Lajkovcu u ovom kolu, višestruko vredne.

Caković Jovo

Jovo Caković

-Kvalitetno treniramo, to je najbitnije, a onda su i rezultati počeli da dolaze. Nemamo tim koji će izgarti onako zapaženu ulogu kao u prethodnim, ali energija koju ove devojke imaju, motivacija koja je prisutna na svakom treningu, daje rezultate. Igramo bez opterećenja, sa par iskusnih i dosta mladih igračica. U Lajkovcu smo se za sve mi pitali, pogodili smo u mnogim stvarima. U pripremi smo videli dosta stvari na osnovu kojih smo gradili taktiku. Pre svega smo uočili loš prijem u nekim rotacijama, pa smo u tim situacijama stavljali naše najbolje servere. Servis nam je bio najjači adut kada smo bili u „balansu“ sa njima, na taj način smo pravili odlučujuće poene i ostvarili veliku pobedu – ocenio je Caković.

 

Pazarcima derbi na Banjici

Muški derbi kola odigrali su na Banjici Crvena zvezda i Novi Pazar i prema predvišanjima mnogih bio je zanimljiv, a pogodili su i oni koji su predviđali pet setova  (detaljnije). Veliki preokret su napravili gosti, koji su posle sjajne izge crveno – belih, uspeli da se vrate u meč i na kraju zabaleže prvu pobedu na Banjici. Dva mlada trenera, nešto iskusniji Dragan Kobiljski i debitant na klupi Hamza Zatrić, delili su prave savete svojim igračima, silno ih motivisali na svakom tajm – autu, nadmudrivali se međusobno, da bi na kraju mlađi dobio čestitke.

Hamza Zatrić

Hamza Zatrić

Posle duela neporaženih u Nišu, bez poraza je ostala samo Vojvodina  (detaljnije). Novosađani su imali više raspoloživih pojedinaca, veću želju, ali i više iskustva u trenucima kada je trebalo osvojiti važan poen. Zato su na čelu tabele sa stoprocentnim učinkom. Na „suprotnoj strani“, na dnu su i dalje Spartak iz Ljiga i Ribnica koji muku muče da bi stigli do pobede, ali im ne ide. Kraljevčani su u Subotici osvojili set koji im je bio malo u tom susretu, ali možda podstrek za neki drugi meč  (detaljnije). Sa druge strane tim iz Ljiga je zabležio novu „nulu“ protiv Radničkog  (detaljnije). Subotičani i Kragujevčani su ovim pobedama „overili“ zlatnu sredinu tabele. A kako šampionat odmiče, tako i Mladi radnik dolazi polako u formu koju želi Dragan Bonić  (detaljnije). Iako se očekivao nezvestan meč u Staroj Pazovi, Požarevljani su zahvaljujući tandemu Čupković – Buša zabeležili maksimalan trijumf, a karakteriše ga da su sva tri seta dobijana na razliku, istim rezultatom – 26:24.

 

Hamza Zatrić: Trgli smo se na vreme

Preokret odbojkaša Novog Pazara na Banjici bio je vredan dva boda i prve pobede ovog tima nad Crvenom zvezdom u Beogradu. Mladi trener je posle 0:2 imao rešenja da njegov tim dođe do pobede.
-Govorio sam i pre, a pokazalo se i posle ove utakmice da je Crvena zvezda, bez obzira na to što su u odnosu na prošlu sezonu pretrpeli dosta izmena, uvek kandidat za najviši plasman. Znali smo da će nam Gmitrović zadavati najviše muka, kvalitete Petrovića i ostalih momaka, a sa druge strane, moj tim kao da se usled velike želje za dokazivanjem, mučio sa blokom baš mnogo. Uporni domaćin nam je baš zadavao probleme. Posle drugog seta sam im rekao da zaborave šta se dešavalo do tada, da počinjemo novu utakmicu u kojoj treba dobiti tri seta za redom, kao i da moraju da se izbore sa pritiskom. Kockice su se konačno posložile, smanjili smo nervozu, počeli da igramo kako smo se dogovorili i rezultat je stigao. Moram da budem iskren i kažem da nam je malo pomogao i umor Crvene zvezde, ali je naša pobeda potpuno zaslužena.