VA 014 – Gorenje prvak Kolubarsko – mačvanskog okruga u konkurenciji pionira

Pioniri OK VA 014 Gorenje, Valjevo Mirko Ristović, trener pionira OK VA 014 Gorenje

U sredu, 8. marta, pionirska ekipa VA 014 – Gorenja stavila je tačku na sjajnu sezonu u Regionalnoj ligi. Titulu su potpuno zasluženo osvojili najmlađi članovi valjevskog prvoligaša. Od starta takmičenja mladi momci koji nose dres Va 014 – Gorenja izdvojili su se kao glavni favoriti za najviši plasman. Tokom čitavog takmičenja, valjevski sastav je pružao fantastične partije. Sigurno i lagano sa deset maksimalnih pobeda u konkurenciji Spartaka (Ljig), Tamnave (Koceljeva), Jedinstva (Mali Zvornik), Loznice i Zaslona (Šabac). Momci koje sa klupe predvodi odlični Mirko Ristović su opravdali ulogu favorita i po prvi put su se okitili titulom prvaka regiona.

Pioniri OK VA 014 Gorenje, Valjevo Pioniri OK VA 014 Gorenje, Valjevo

Sve je počelo ubedljivom pobedom protiv Jedinstva iz Malog Zvornika sa 3:0, kasnije su redom padale i ekipe Loznice, Tamnave, Zaslona, a svakako da su najvrednije pobede ostvarene protiv Spartaka iz Ljiga, koji je još uvek aktuelni prvak Srbije u konkurenciji pionira i ekipa koja je prethodnih godina dominirala u ovoj konkurenciji. Posebno je bila upečatljiva pobeda i dominacija valjevskog kluba protiv Tamnave iz Koceljeve u četvrtom kolu, kada su u celom meču izgubili svega 10 poena i to je samo jedan od dokaza koliko su Valjevci bili dominantni tokom prvenstva.

Pioniri OK VA 014 Gorenje, Valjevo Pioniri OK VA 014 Gorenje, Valjevo

Na kraju deset pobeda, uz nijedan izgubljeni set i samo 326 izgubljenih poena (32,6 po meču) tokom deset kola je rezultat za svaki respekt, pa u klubu mogu biti prezadovoljni i sa velikim optimizmom mogu nastaviti svoje pripreme za Finalni turnir prvenstva Srbije za pionire.