Seminari „Treneri za pobede 2017“

 

Udruženje odbojkaških trenera Srbije

Odbojkaški savez Srbije

 

Kao i svake godine, Odbojkaški savez Srbije i Udruženje odbojkaških trenera Srbije organizovali su seminare za stručno usavršavanje odbvojkaških trenera i statističara. Predavači su bili istaknuti odbojkaški treneri i statističari koji su svesrdno podelili svoje znanje sa svim trenerima u Srbiji. Seminar za Superligu, Prvu ligu i Prvu B ligu, održali su osvajači zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za odbojkašice 2017, Zoran Terzić i Vladimir Banković kao i Dejan Rogić ispred UOSS.

Zoran Terzić; Saša Jakovljević i Dr. Bogdan Sretenović

Zoran Terzić (prvi trener ženske odbojkaške repezentacije Srbije); Saša Jakovljević (dekan FSFV) i Dr. Bogdan Sretenović (predsednik UOTS)

U saradnji sa regionalnim odbojkaškim savezima i njihovim trenerskim sekcijama odnosno udruženjima je održano 12 seminara: na nivou Beograda i Vojvodine održana su po dva seminara, a po jedan na nivou Kragujevca, Niša, Raško-Rasinskog okruga, Braničevsko- Podunavskog, Zlatiborskog i Lučana, Valjeva, Zaječara i Leskovca. Predavači su bili prof. dr Goran Nešić, Branislav Jovanov, Milorad Kijac, Duško Nikolić, doktor Aleksandar Đuričin, prof. dr Milan Stanković, Valdemar Štajer, Miloš Prgomelja, dr Vladan Milić, Vlada Adamović, Nikola Brkić i Rade Veličković. Preko 670 trenera je prisusvovalo svim seminarima. Koordinaciju i organizaciju ovih seminara ispred OSS i UOTS je sproveo Aleksandar Petrović, sekretar UOTS, dok su u organizaciji seminara učestvovali i Bogdan Sretenović, predsednik UOTS i Jelena Mićić, tehnički sekretar UOTS kao i predstavnici regionalnih odbojkaških saveza i njihovih trenerskih sekcija odnosno udruženja.