STRUČNA LICA BIRAJU SELEKTORE

Shodno tome da su nedavno raspisali konkurs za selektore svih mlađih reprezentativnih selekcija, čelnici Odbojkaškog saveza Srbije oformili su i komisiju koja će pregledati prijave koje treba da stignu do 25. novembra putem mejla u Odbojkaški savez Srbije.

U njoj se nalaze sve sama stručna lica i ljudi odgovorni za rad mlađih nacionalnih selekcija u proteklih nekoliko godina. To su, najpre direktori svih muških i ženskih pionirskih, kadetskih i juniorskih selekcija, Bogdan Sretenović i Biljana Mihailović, potom dva doktora odbojkaških nauka, trenera sa velikim iskustvom, ujedno i „vlasnika“ FIVB licence treće kategorije, prof dr Goran Nešić, redovni profesor Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i prof dr Nedžad Osmankač, profesor na Fakultetu TIMS u Novom Sadu, kao i predsednik Udruženja trenera Srbije Duško Nikolić.

Stručna lica biraju selektore

S leva u desno: Biljana Mihailović, dr Bogdan Sretenović, Duško Nikolić, prof. dr Goran Nešić i prof dr Nedžad Osmankač

Oni će najpre pregledati prijave, izabrati uži krug kandidata, sa kojima će ponaosob popričati i kasnije odlučiti kome će pripasti čast da vodi četiri muške (pionirska, kadetska, juniorska i do 22 godine) i isto toliko ženskih selekcija (pionirska, kadetska, juniorska i do 21 godine) i iste predložiti za nove selektore.