MILAN GRŠIĆ DONEO CRVENOJ ZVEZDI DUPLU KRUNU

13 je bio moj srećan broj

Iz novinarskog ugla - Siniša Stojmenovìć

Samo par meseci, tačnije četiri trebalo je Milanu Gršiću da Crvenoj zvezdi vrati stari, pomalo i zaboravljeni, šampionski sjaj. Angažovanje njega umesto Aleksandra Vladisavljeva, bilo je poprilično iznenađenje krajem prošle godine.

Milan Gršić

Milan Gršić posle duple krune nastavlja karijeru u inostranstvu

Za razliku od nekih koji bi sebi pripisali zasluge za, najpre Kup, a potom i titulu Milan Gršić već u startu otklanja tu mogućnost.
-Zahvalnost ide Upravi kluba i Aleksandru Vladisavljevu, koji su napravili dobar tim pre početka šampionata, koji sam ja nasledio. Sa takvim igračima je bilo lako raditi. Kasnije je stigla i Dajana Bošković i samo pojačala kvalitet tima.

Iako je posle osvajanja oba trofeja sve izgledalo lako, nije bilo tako.
-Bilo je problema, dosta povređenih i bolesnih devojaka, kasnije i privatnih problema, i prvi put smo „šest na šest“ odigrali tek krajem januara. Naravno, nismo mi bili jedini, ali smo u poslednja dva meseca uspeli da nadoknadimo sve to, da uigramo tim, odnosno najbolju postavu, i tako počnemo plej – of.

Cela situacija uslovila je i da sve devojke ne budu podjednako spremne u pomenutom periodu.
-Milsim da je povratak Vladimira Bankovića takođe velika stvar za ekipu. On je „namestio“ formu devojkama kada je bilo najpotrebnije. Čestitke svima koji su na bilo koji način ugradili sebe u ove trofeje.

Finalna serija sa Ubom bila je puna preokreta, iznenađenja, neočekivanih ili manje očekivanih situacija, ali na kraju je radost bila kod devojaka u crveno – belom.
-Nije bilo lako, ali je na kraju bilo slađe, ako tako može da se kaže. Žao mi je što se Ljiljana Ranković povredila, to je nekako bila senka na pet sjajnih utakmica. Iskoristili smo svoje šanse i verujem da delim mišljenje svih, zasluženo postali šampioni.

Pre dve godine, Milan Gršić je sa ekipom TENT – a osvojio titulu šampiona u, zbog virusa Kovid 19, prekinutom prvenstvu, u prošlom je sa istim timom stigao do pete utakmice finala plej – ofa i izgubio je na Ubu posle pet setova. Sada se sve vratilo kroz, uz Kup Srbije i, titulu, ali osvojenu na terenu.
-Kada se sve pogleda, to su lepi rezultati, vidi se neki kontinuitet. O toj prvoj tituli, ne znam šta da kažem... Jeste da smo bili sve vreme prvi na tabeli, ali opet, nije osvojena na terenu. Na sličan način na koji sam izgubio prošle godine, sada sam osvojio. I zato je ova posebna, jer povratak u svoj klub, u Crvenu zvezdu, obeležen je i Kupom Srbije i titulom. Rezultati zavise od mnogo faktora. Meni su prethodna iskustva pomogla u nekim stvarima u ovoj sezoni. A trofeji su rezultati svih nas zajedno.

Jedan za mnoge baksuzan broj, za Milana Gršića bi je suprotno tome.
-Da, ovo je bila 13. godina kako sam u Crvenoj zvezdi. To je ipak bio moj srećan broj. Bilo je to veliko iskustvo, neponovljivo.

Po završetku sezone, Milan Gršić je napustio redove crveno – belih. Izazov je inostranstvo i u klubu su ga razumeli.
-Ko zna, možda se jednog dana vratim opet u Crvenu zvezdu. Imali smo uspešnu sezonu, sjajnu saradnju... Nikad se ne zna.