Hamza Zatrić u debitantskoj sezoni prigrlio trofej

Karakterom do podviga

Još prošle godine je Hamza Zatrić kao igrač podigao prvi veliki pehar od postojanja Novog Pazara, a već ove je to isto ponovio, ali kao trener. nesvakidašnja situacija za nekog ko je od igračkog veterana, postao trenerski „brucoš“, a prvi veliki ispit je položio sa čistom desetkom. Još je imao i „kolokvijum“ u vidu Super Kupa koji je takođe postao vlasništvo ekipe koju trenira.

OK Novi Pazar - osvajač Kupa

OK Novi Pazar - osvajač Kupa

- Dva kupa, u dve godine, u totalno različitim funkcijama. Ovaj jeste „svežiji“, ali onaj od prošle sezone je bio prvi, došao je kao kruna rada, stvaranja kluba, postavljanja na zdrave osnove. Borili smo se i izborili. Opet, sa druge strane, kad igraš, razmišljaš samo o terenu, a ovako je odgovornost daleko veća. Treba tempirati formu ekipe, analizirati utakmice, treba ukazati šansu igraču u pravom momentu. Uz sve to si uvek na meti kritike Ne znam, ne mogu nekako da ih uporedim, ali da su dragi – jesu i to izuzetno.
Kada se uporede same utakmice finala, ispostavlja se da u obe nije bilo rezultaske dileme, onda Vojvodina, sada Crvena zvezda.
- Ali su zato oba polufinala bila maksimalno dramatična, samo obrnutim redom. Ono prošlogodišnje sa Crvenom zvezdom u pet setova, ovogodišnje sa Vojvodinom u dva prilično izjednačena meča. Sviđa mi se novi sistem održavanja finala. Sada su u polufinalu dve utakmice, može ekipa da se „vadi“ ukolo prvi ne odigra dobro. Što se samog finala u Lajkovcu tiče, odigrali smo stvarno dobro. Možda smo očekivali i veći otpor Crvene zvezde, ali smo na samom početku dobrim servisom i mirnim blokom napravili razliku, ali mišljenja sam da su nam pomogle neke stvari sa kojima smo se suočili ranije. To se odnosi na karakter koji ima ova ekipa i koji je pokazala u nekoliko navrata do sada. Znamo da odigramo dobro kada smo pod pritiskom, a to je velika stvar. Videlo se to u završnici trećeg dela igre, kada smo bili u zaostatku, ali smo preokrenuli situaciju na terenu.
A nije zanemarljiva ni sada već ogromna doza samopouzdanja pred start plej – ofa. Pazarci sa dva trofeja mogu da igraju rasterećeno, da „opuste ruku“, što često zna da donese i te kakav „plus“.
- Imamo obavezu da odigramo dobro, jer ipak smo osvojili dva trofeja i nemamo prava na opuštanje. Sa druge strane, kada se samo pomenu reči „tripla kruna“, tera sa jedne strane na ozbiljnost, a sa druge na želju kako bi je baš mi osvojili. Biće zanimljivo, imaćemo i Radosavljevića spremnijeg nego na finalu Kupa, gde nije igrao ni 50 odsto posle povrede. Nadamo se, želimo, potrudićemo se, ponavljam da imamo i karakter pobednika. Videćemo.