Nastavak ideje OSS I UOTS

Galogaža objasnio mnoge tajne

Ljubomir Galogaža

Ljubomir Galogaža

Novo u nizu predavanja u saradnji OSS i UOTS, još jedan pogodak „pravo u centar“. Posle Slobodana Kovača, Zorana Terzića i Milana Simojlovića, na „red“ je došao Ljubomir Galogaža, jedan od, duže vreme već, najboljih stručnjaka za otkrivanje mladih i talentovanih igrača, koje posle pravilno usmerava. Iz njegove „fabrike“ poteklo je mnogo nekadašnji, ali i sadašnjih reprezentativaca Srbije u raznim kategorijama i konkurencijaka.

Obuka smečiranja

Obuka smečiranja

Osnovne teme o kojima je Galogaža pričao bile su „Obuka smečiranja“ i „Vežbe za dizače u kućnim uslovima“ smečiranja“, ali je tokom izlaganja davao i jasna praktična objašnjenja uz pomoć video zapisa koje je po njegovim instrukcijama napravila Anja Šimpraga, njegova dugogodišnja igračica i budući trener.

Vežbe za dizače u kućnim uslovima

Vežbe za dizače u kućnim uslovima

Što kroz praktični prikaz, što kroz njegovu ličnu „kućnu“ demonstraciju, zainteresovanji treneri, kojih je moglo da bude daleko više, dobijali su iz prve ruke odgovore na brojna pitanja. S obzirom da je Galogaža radio i u muškoj (Novica Bjelica, Dejan Bojović, Bojan Janić, Marko Samardžić...) i u ženskoj (sestre Aleksandra i Bojana Ranković, Ljubica Milojević...) konkurenciji, imao je mnogo što – šta da objasni kolegama i onima koji će to biti jednog dana. Naravno, i ovo predavanje pratilo je i nekoliko trenera iz zemalja okruženja. Na kraju je predsednik OSS otkrio i podatak da Ljubomir Galogaža ima „zadatak“ da napravi neku vrstu publikacije, odbosno priručnika za sve one koji žele da se bave radom sa mladima.

S obzirom da „male tajne velikih majstora“ nije želeo ljubomorno da čuva, po završtku predavanja poslao je još neku dokumentaciju koju je vremenom skupljao i na koju se često osloni. (pogledajte prilog)