FINALE KUPA SRBIJE U LAJKOVCU

Trofeji za crno – bele momke i crveno – bele dame

Iz novinarskog ugla - Siniša Stojmenovìć

Osvajači Kupa Srbije za sezonu 2021./2022. su odbojkaši Partizana i odbojkašice Crvene zvezde. Oni su prigrlili trofeje pošto su u danu predviđenom za podelu prvih trofeja ove sezone, bili uspešniji od Mladog radnika, odnosno Železničara. Lajkovac je opet dobio priliku da ugosti najbolje timove u ovom takmičenju, koje se već nekoliko sezona igra po novom sistemu – oba finala istog dana, na istom mestu.

Odbojkaši Partizana i odbojkašice Crvene zvezde osvajači Kupa Srbije u sezoni 2021/2022.

Odbojkaši Partizana i odbojkašice Crvene zvezde osvajači Kupa Srbije u sezoni 2021/2022.

Najpre su na teren izašli odbojkaši, silno motivisani i jedni i drugi, Partizan jer dugo nije prigrlio trofej namenjen osvajaču Kupa, a Mladi radnik jer mu se četvrti put ukazala prilika da ga konačno donesu u Požarevac. Bio je to meč upravo onakav kakav se očekivalo da bude, ali se u prva dva seta očekivao možda i jači otpor Mladog radnika. Ekipa Dragana Bonića je imala problem sa koncentracijom, dok su igrači Bojana Janića upravo to iskoristili da dobiju prvi deo igre. U drugom je ekipa iz Požarevca jednostavno zaigrala bolje, onako kako se i očekivalo, ali su potom opet upali u krizu. I kada su svi slutili taj – brek, a to je shodno odvijanju situacije na terenu u četvrtom setu bilo skoro pa „viđeno“, opet je koncentracija bila ta koja je Partizanu donela zabršni preokret i udarac od koga Mladi radnik nije uspeo da se oporavi.
Na teren su potom izašle dame, koje su, sveki tim za sebe, videle svoje šanse i načine kako da se raduju na kraju. Međutim, iskustvo koje ima Crvena zvezda, omogućilo je vrlo lako da se desi ono čemu se domaći tim nikako nije nadao. Skoro bez pravog otpora, Beograđanke su stekle ogromnu prednost posle dva odigrana seta. Tek u trećem je domaćin nekako uspeo da dovede igru na željeni nivo, što je odmah donelo smanjenje rezultata. I kada je trebalo tako da nastave, a imale su lepu zalihu u četvrtom delu, desio se novi pad, „protkan“ i momentom izlaska iz krize Crvene zvezde. Sve to je donelo pehar ekipi trenera Milana Gršića.
Na ceremoniji dodele nagrada, najpre su proglašeni najbolji pojedinci, a to su bili Novica Bjelica i Bojana Drča (Živković), a najsvečaniji trenutak je bio kada su kapitenima novih pobednika Kupa Srbije, za sezonu 2021./2022. čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić i Ivan Knežević, uručili velike trofeje, čime je slavlje moglo da počne.