Branko Kovačević nastavio sa osvajanjem nacionalnih kupova

Tradicija se nastavlja

Branko Kovačević

Branko Kovačević

Tamo gde je stao u Grčkoj, Branko Kovačević je nastavio u Srbiji. Iskusni stručnjak je posle pet osvojenih pehara namenjenih osvajaču Kupa sa Olimpijakosom, isti trofej osvojio i po povratku u svoju zemlju, kao trener Železničara. Pre tri godine je tim iz Lajkovca trijumfovao u ovom takmičenju prvi put, kao domaćin, onda isto ponovio godinu dana kasnije, da bi im lane izmakao het – trik. Ipak, nije se dugo čekalo da se na police stavi i treći trofej.

-Lepo je vratiti se u svoju zemlju i ponovo osvojiti jedan pehar. mislim da smo ga u svakom slučaju zaslužili, jer smo sve vreme meča bili, za mnoge i iznenađujuće, mnogo bolji od protivnika. Od Uba smo očekivali više, jer su igrama u šampionatu, ali i u kompletnoj sezoni, gde su samo jednom poraženi, važili za ozbiljnog rivala, po mnogima čak i favorita u finalnom meču. Na kraju smo stigli do pobede i pehara sa maksimalnim rezultatom, a ja nastavio tradiciju osvajanja Kupova sa timovima sa kojima radim.

Često kažu da jedan tim igra onoliko koliko mu drugi dozvoli. Da li je to bio slučaj u ovom finalu?
-Kada sam odgledao snimak, video sam da smo prvi i drugi set stvarno mnogo dobro odigrali. Nisam stekao takav utisak na terenu. Ali stvarno, taj period igre je bio baš mnogo dobar. Bili smo baš bolji. Sve ono što smo se dogovarali, devojke na terenu su odradile na vrlo visokom nivou. Napadali smo njihove kritične tačke, branili naše, mnogo bolje nego pre.

To „bolje nego pre“ se odnosi na poslednja dva susreta protiv Uba u kojima je Železničar poražen u prvenstvu Srbije ili...
-Generalno, ali i na ta dva meča. Mada generalno, mi u tim porazima uopšte nismo loše igrali. Kod nas smo bili vrlo blizu petog seta, a tamo smo im skoro poklonili prva dva. Tada smo videli da možemo sa njima da se nosimo, čekali smo i nadali se da ćemo dobiti novu priliku i eto... Dobili smo je i iskoristili. Naravno, ne smemo da zaboravimo bitan momenat, a to je Ana Bjelica, sa kojom smo dobili na sigurnosti, ubojitosti i poboljšanju atmosfere.

Atmosfera je bila poljuljana samo par dana pre finala, kada je tim iz Lajkovca preživeo šok eliminacijom iz plej – ofa, već u četvrtfinalu.
-Nije nam bilo prijatno i sam podatak da nećemo više biti u igri za titulu nas je malo potresla. Ali i prodrmala, rekao bih i ojačala. Jer, znali smo da nam je ostao samo Kup. Jako sko želeli da sezonu, za koju smo znali i kada će joj biti kraj, dočekamo sa peharom. I za samo par dana smo vratili pobednički duh, zaboravili, bar na neko vreme ono što je bilo i okrenuli se finalu Kupa. Kako smo odreagovali, videlo se u Vrnjačkoj banji.

Ono što je kod Branka Kovačevića isto što i u prethodnih pet godina jeste osvojen Kup, a ono što neće biti, jeste da pehar neće biti dupliran.
-Šta da se radi, sledeće sezone možda budemo bolje sreće – zaključio je Kovačević, čime je možda i nagovestio da će jednogodišnji ugovor biti produžen.